Gemuk Sejak Tadika, Lelaki Ini Akhirnya Kurus Bila Amalkan Makan Nasi Segenggam & Stop Benda Manis!

Bukan senang orang berbadan besar ingin kurus. Jika tiada kesungguhan dalam diri pasti gagal untuk kurus.

Lebih membakar semangat untuk kurus apabila dia pernah diperli dan diejek dengan pelbagai gelaran memalukan sehingga kemurungan.

Gara-gara pengalaman pahitnya menjadi gemuk sejak tadika, Caden Harris berkongsi kejayaannya menurunkan berat badan dengan tujuh tip kurus demi membantu orang yang ada masalah berat badan sepertinya.

Jom baca pengalaman dan perubahan yang dialaminya. Semoga perkongsian ini memberi anda semangat untuk menurunkan berat badan.

Continue reading Gemuk Sejak Tadika, Lelaki Ini Akhirnya Kurus Bila Amalkan Makan Nasi Segenggam & Stop Benda Manis!

Baca Panduan Ini Jika Anda Ingin Membeli Rumah Pertama Anda!

Membeli rumah adalah impian setiap orang di Malaysia. Terutama rumah pertama yang ingin didiami. Rumah untuk pelaburan dibeli dengan strategi lain.

Artikel ini hanya sesuai untuk yang masih ‘zero’ atau kurang ilmu tentang hartanah. Yang dah ‘otai’ ‘expert’ tak perlu baca panduan ini. Terutama bagi pasaran subsale. Saya akan terangkan;

  • Objektif beli rumah
  • Jenis-jenis rumah
  • Cara kira kelayakan pinjaman perumahan
  • Kos beli rumah
  • Market value dan Selling Price
  • Perlu Ke Guna Ejen Untuk Beli Rumah
  • Kepentingan viewing rumah untuk dibeli
Continue reading Baca Panduan Ini Jika Anda Ingin Membeli Rumah Pertama Anda!

Begini Caranya Buat Aiskrim Malaysia Jadi Lembut Dan Enak. Patutlah Viral Sehingga 15K Share!

Ingat tak masa kecil dulu, balik aje dari sekolah, akan singgah membeli aiskrim Malaysia. Memang banyak perisa. Paling best harganya murah aje serendah 10 sen pun ada.

Tetapi dengan peredaran masa, aiskrim Malaysia semakin dilupakan setelah kewujudkan pelbagai jenama aiskrim yang mempunyai pelbagai rasa.

Namun, aiskrim Malaysia sejak akhir-akhir kembali dekat di hati rakyat Malaysia, malah kanak-kanak generasi kini. Malah beberapa resepi membuatnya telah menjadi viral.

Terkini, resepi perkongsian daripada puan Aida Radzuan yang telah mendapat 15 ribu lebih share. Apa lagi, resepi pun dah ada.

Jom kita semak resepi aiskrim Malaysia yang viral ni.

Continue reading Begini Caranya Buat Aiskrim Malaysia Jadi Lembut Dan Enak. Patutlah Viral Sehingga 15K Share!

Apa Kita Buat 1 Jam Selepas Subuh, Akan Beri Kesan Sepanjang Hari!

Kita selalu dengar, mulakan hari dengan semangat dan perkara-perkara positif,  agar sepanjang hari yang dilalui menjadi lancar dan mudah.

Pun begitu jika permulaan hari diisi  dengan perkara-perkara yang kurang baik, akan memberi kesan yang sebaliknya.

Jadi jika ditanya, apakah perkara terbaik untuk kita seisi keluarga lakukan setiap pagi agar menjadi permulaan hari yang terbaik untuk kita semua.

Hal ini telah dikongsikan di akaun fb  Abu Hurairah Asifa dan ini katanya.

1 jam selepas subuh menentukan bagaimana hala tuju hidup kita. Jadi, apakah yang perlu kita buat 1 jam selepas subuh?

Continue reading Apa Kita Buat 1 Jam Selepas Subuh, Akan Beri Kesan Sepanjang Hari!

Cara Buat Nutella Homemade Yang Sangat Mudah & Sedap!

Anak-anak memang sukakan coklat Nutella.

Selain disapu pada roti, makan macam tu je pun boleh habis satu balang. Jadi bolehlah cuba buat Nutella homemade perkongsian Puan Danita Daniels ni.

Mudah sahaja. Malah kebersihan terjamin dan lebih jimat.

Anak-anak senyum lebar.

Continue reading Cara Buat Nutella Homemade Yang Sangat Mudah & Sedap!

Wanita Ini Turun 40kg Lepas Amalkan Menu Diet Suku-Suku Separuh!

Orang kata nak turunkan berat badan kena amalkan pemakanan diet suku-suku separuh. Baru usaha nak turunkan berat badan berjaya. Ditambah dengan kesungguhan dan tekad, bukanlah satu yang mustahil untuk anda turunkan berat.

Buktinya boleh dilihat pada kesungguhan seorang pengguna Facebook bernama Siti Rohayatul Husni Moktar yang berjaya menurunkan berat 40kg selama 8 bulan ini. Rahsianya dengan mengamalkan diet suku-suku-separuh bersama 20 tip lain.

Nak tahu macam mana dia lakukan? Jom baca perkongsiannya. Moga impian anda tahun ini nak turunkan berat menjadi kenyataan. Selamat berjaya!

Continue reading Wanita Ini Turun 40kg Lepas Amalkan Menu Diet Suku-Suku Separuh!

Cara Buat Terapi Mandi Ais Guna 4 Bahan Untuk Rawat Stres, Elak Sakit Kepala & Penat Badan!

Tidak dinafikan terapi mandi ais memang banyak manfaatnya. Selain memberi kesegaran pada tubuh badan, terapi mandi ais juga elok diamalkan untuk mengatasi sakit kepala, lenguh badan dan stres.

Bukan sahaja rawatan tradisional mengamalkan terapi mandi ais ini, kebanyakan spa moden juga sudah menjadikan terapi mandi ais ini sebagai salah satu rawatan utuk kesihatan dan kecantikan.

Menurut Fatin Lee, terapi mandi ais ini telah menjadi amalannya sejak tiga tahun bagi mengatasi masalah sakit kepala dan penat badan.

Continue reading Cara Buat Terapi Mandi Ais Guna 4 Bahan Untuk Rawat Stres, Elak Sakit Kepala & Penat Badan!

Doktor Ini Kongsi Tip Turunkan Berat Guna Diet Sukusukuseparuh Walaupun Makan Nasi!

Bagi yang tidak boleh meninggalkan nasi, apa kata cuba konsep diet Sukusukuseparuh untuk menurunkan berat badan. Maklum sahajalah tidak semua orang boleh menukar menu makanan semata-mata untuk kurus.

Jadi untuk melatih perut anda agar kekal kenyang walaupun berdiet, konsep Sukusukuseparuh ini sememangnya sesuai untuk anda amalkan.

Dalam konsep diet Sukusukuseparuh ini, anda masih makan nasi tapi dalam jumlah yang sedikit bersama sayur-sayuran yang banyak dan makanan sumber protein untuk membuatkan anda kenyang lama.

Sekiranya anda sedang mencari diet yang sesuai untuk menurunkan berat badan, konsep Sukusukuseparuh yang dikongsikan Doktor Khairul Hafidz Alkhair ini boleh anda jadikan panduan.

Continue reading Doktor Ini Kongsi Tip Turunkan Berat Guna Diet Sukusukuseparuh Walaupun Makan Nasi!

Bisnes Affiliate – Boleh Menjana Pendapatan Lumayan Ramai Tak Tahu

Kami nak kongsi cara menukar pendapatan affiliate kepada pendapatan pasif melalui bisnes affiliate…

cara menjana pendapatan affiliate dan pendapatan pasif.

Sebelum bercerita mengenai pendapatan affiliate dan pendapatan pasif, saya nak tanya adakah anda yang pernah pergi ke Venice, Amsterdam, Turki dan negara Balkan lain, Melbourne, United States, Paris dan London dan sebagainya.

Tentu gembira melihat kemajuan negara orang dan pemandangan yang cantik.

Sementara masih sehat, dan setelah penat bekerja – anda tentu mahu enjoy dan inginkan menikmati keindahan pandangan dunia yang menunjukkan kebesaran Allah?

Melancong ke luar negara bukanlah murah, mungkin bajet RM10,000 seorang untuk pergi 6-7 hari sudah termasuk semuanya kecuali shopping. Untuk suami isteri mungkin sediakan bajet RM15,000 – RM20,000.

Anda boleh menggunakan simpanan yang anda dan menggunakan pencen bulanan bagi melancong kan!

Bisnes Affiliate – Cara Profesional Dan Smart Cari Duit

Tapi saya ingin berkongsi dengan anda cara menjimatkan simpanan dan duit pencen semasa nak melancong. Saya nak kenalkan konsep pendapatan affiliate dan pendapatan pasif dari bisnes affiliate.

Orang pencen mesti nampak profesional untuk buat bisnes dalam menjana pendapatan tambahan.

Takkan dah pencen nak jual sabun atau barang kesihatan tetapi mesti nak cari pendapatan yang senyap-senyap masuk bank.

Apa Orang Pencen Suka dan Apa Yang Tak Suka

1. Nak duit tapi malas nak tulis sales letter
2. Nak duit tapi tak suka jual barang
3. Nak duit tapi tapi tak suka jumpa pelanggan
4. Nak duit tapi tak suka bungkus barang
5. Nak duit tapi tak suka layan pelanggan di handphon
6. Nak duit tapi malas nak pos barang

Apa Bisnes Yang Orang Pencen Suka?

Hasil pengalaman saya lebih 10 tahun dalam online bisnes, saya rekomen bisnes affiliate adalah bisnes yang paling sesuai untuk orang pencen kerana:
1. Tidak perlu jual barang
2. Tidak perlu jumpa pelanggan
3. Tidak perlu bungkus dan pos barang
4. Tidak perlu layan pelanggan
5. Tidak keluar modal
6. Tidak perlukan jurujual.
7. Surat jualan disediakan oleh pemilik affiliate
8. Tidak perlu keluar resit jualan
9. Untung terus masuk akaun

Apa itu Bisnes Affiliate dan Faedahnya?

Bisnes affiliate ialah satu bisnes yang orang pencen tolong pasarkan produk affiliate dalam facebook, blogspot, wordpress, whatsapp, linkedin, instagram, twitter dan youtube.

Produk affiliate biasanya ebook atau video yang dihasilkan oleh pemilik. Orang pencen tidak perlu menjualnya kerana pihak pemilik affiliate sudah menyediakan surat jualan.

Jika pembeli tertarik dengan iklan, pembeli akan baca surat jualan. Jika menarik, pembeli akan membelinya secara online dengan pemilik. Pihak pemilik apabila menerima bayaran akan mengemailkan ebook itu kepada pembeli.

Sebagai upah menjual, pesara akan menerima komisyen 40% daripada harga ebook dan terus dikreditkan ke akaun bank. Pendapatan ini dinamakan pendapatan affiliate kerana ia lahir dari bisnes affiliate.

Tapi saya nak kongsi dengan anda bagaimana nak jadikan pendapatan affiliate kepada pendapatan pasif. Setiap iaitu minggu anda berpeluang menjana pendapatan pasif daripada pendapatan affiliate tanpa perlu menjual.

Moga anda sukses…

Teruskan membaca dengan klik di bawah ini:
>>Tunjukkan Saya Jalan, Saya Nak Join

Ramai Tak Tahu Cara Menulis Headline Yang Memukau Kurang 9 Saat


Ciuman Mak Ayah Buat Anak Mudah Dengar Kata. Jika Setiap Hari, Lagi Hebat Auranya!

Mencium anak-anak adalah sangat penting untuk menumbuhkan EQ anak dengan lebih segar. Anak-anak yang sering dicium dengan penuh kasih sayang merasai dirinya dikasihi.

Berdasarkan pengalaman Pakar Kekeluargaan, Keibubapaan Dan Kasih Sayang, Ibu Rose dia menegaskan jangan segan untuk mencium anak walaupun mereka sudah besar. Sekiranya mereka sering dicium semasa kecil, anda akan mendapati bila mereka sudah remaja, perkara itu jadi kebiasaan bagi mereka.

Continue reading Ciuman Mak Ayah Buat Anak Mudah Dengar Kata. Jika Setiap Hari, Lagi Hebat Auranya!